Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση στη συγκέντρωση φαρμάκων!

Από το πρωί κιόλας του Σαββάτου η προσέλευση του κόσμου και η τελική συγκομιδή φαρμάκων ήταν συγκινητική, παρόλο το κρύο που επικρατούσε. Αρκετοί μας πέτυχαν τυχαία στην Τσιμισκή μη γνωρίζοντας τη δράση και το σκοπό της. Μόλις ενημερώθηκαν, αποφάσισαν να αγοράσουν εκείνη τη στιγμή φάρμακα από κάποιο γειτονικό φαρμακείο και να συνδράμουν. Μέσα σε 5 ώρες γέμισαν 3 μεγάλες κούτες από κάθε λογής φάρμακα-εμβόλια και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την ανταπόκριση που δείξατε σε αυτό το κάλεσμα μας. Υπολογίσαμε ότι περίπου 150 άτομα που άφησαν και το email τους, προσέφεραν από μία ασπιρίνη ως ένα ιατρείο. Ναι, είναι αλήθεια ότι μια κυρία πολύ ευγενικά και ταπεινά δήλωσε πώς θα παραχωρήσει ολόκληρο το ιατρείο της στους Γιατρούς του Κόσμου.

Φυσικά οι ανάγκες δεν καλύπτονται από μιας μέρας δουλειά, αλλά είναι διαρκείς και δυστυχώς ολοένα και αυξανόμενες. Επομένως, όσοι δεν προλάβατε ή δεν το γνωρίζατε και θέλετε ακόμα να συνδράμετε και να βοηθήσετε τους Γιατρούς του Κόσμου μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο 2310 566 641 ή να τους επισκεφτείτε στο Ιατρείο που έχουν στην Ίωνος Δραγούµη 65. Περιστασιακά υπάρχει και ανάγκη για τρόφιμα, ρούχα, παιδικά παιχνίδια, αλλά καλύτερα να μιλήσετε μαζί τους για αυτά.

Την προηγούμενη εβδομάδα άλλωστε πληροφορηθήκαμε ότι λειτουργεί πλέον στην οδό Αισώπου 24 το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε φτωχούς και ανασφάλιστους ανθρώπους, οι οποίοι στους χαλεπούς αυτούς καιρούς είναι αποκλεισμένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η συνεργασία των δύο φορέων θα είναι στενή, αφού οι στόχοι τους είναι κοινοί και εμείς ως εθελοντική ομάδα θα είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτές τις πρωτοβουλίες ανθρωπιάς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: