Καταγραφη δενδροδοχων στο Β’ δημοτικο διαμερισμα

Το ότι η πόλη διαθέτει από τα μικρότερα ποσόστα πρασίνου άνα κάτοικο σε σύγκριση με πάρα πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, είναι πλέον ευρέως γνωστό. Περιττό δε να αναφερθούμε και στην άλλη μας πρωτιά, τα πολύ υψηλά ποσοστά αιωρούμενων σωματιδιών που αναπνέουμε καθημερινά. Η ανάγκη να πρασινίσει ο αστικός χώρος είναι επιτακτική, αλλά δυστυχώς περνάει σε δεύτερη μοίρα αφού όλο κάτι άλλο φαντάζει σηματικότερο.

Αυτό που πολλοί ίσως δε γνωρίζουν είναι πώς εδώ και δύο χρόνια ο δήμος Θεσ/νίκης έχει αναθέσει σε κάποιον ιδιώτη να φυτεύσει 1.400 δέντρα, αλλά για άλλη μια φορά η προτεραιότητα δίνεται στο Α’ δημοτικό διαμέρισμα εις βάρος των υπολοίπων. Ο δήμος λοιπόν μας είπε πώς υποδεικνύει ακριβώς τις θέσεις που λείπουν δέντρα και ο εργολάβος θα φυτεύσει. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να καταγράψουμε όσο περισσότερες άδειες δενδροδόχους μπορούμε στο Β’ Δημοτικό διαμέρισμα και να παραδώσουμε ένα οργανωμένο σχέδιο δεντροφύτευσης στην αντιδημαρχία αστικού περιβάλλοντος που δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην αξιοποίηση του και άμεση δεντροφύτευση της περιοχής.

Καταλήξαμε λοιπόν μετά από αναβολές σε μια ημερομηνία για τη δράση αυτή και είναι το Σάββατο 05/11 στις 11.00 το πρωί στο σταθμό του ΟΣΕ. Θα συγκεντρωθούμε μέσα στο σταθμό, δίπλα από τα εκδοτήρια. Θα χωριστούμε σε μικρές ομάδες και πάνω σε χάρτες θα βγάλουμε ένα διάγραμμα για να χτενίσουμε όλη την περιοχή με κατεύθυνση προς το κέντρο. Μετά από 2-3 ώρες θα καταλήξουμε στο συντριβάνι στην πλατεία Αντιγονιδών για να συγκεντρώσουμε όλο το υλικό.

Όσο περισσότερες ομάδες δημιουργηθούν τόσο περισσότερους δρόμους θα καλύψουμε. Βασιζόμαστε στην ανταπόκριση σας!

Advertisements
Comments
One Response to “Καταγραφη δενδροδοχων στο Β’ δημοτικο διαμερισμα”
  1. Ο/Η Agent Προβατοκατέρ λέει:

    Άντε καλή αρχή! Επιτέλους να πρασινίσει παραπάνω η πόλη, γιατί όπως διαφαίνεται, θα μας λείψει το πράσινο από την ηγεσία του τόπου σύντομα… Έχω και πλάνο για κόμβο σύνορα Αμπελοκήπων-Σταυρούπολης. Με φωτό και στοιχεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: